+ 45 42 73 73 75 kombo@kombo-huse.dk

Bæredygtighed

Vi gør vores bedste for at optimere vores bygninger, så de bliver så bæredygtige som muligt uden, at skulle gå på kompromis med pris og kvalitet. En af vores grundlæggende principer er, at vi bruger så meget træ som muligt.

10 GODE GRUNDE TIL AT VÆLGE TRÆ

Træ er et fantastisk byggemateriale. Her kan du læse blot ti af de utallige gode grunde til at bygge i træ.
1. Træ er økonomisk, moderne træbyggerier er yderst konkurrrencedygtige og er generelt billigere end tilsvarende huse i beton elle mursten.

2. 8% af vores CO2 udslip kommer fra det stål (3%) og beton (5%) vi bruger i byggeindustrien. Træbyggerier derimod er med til at fjerne CO2 fra atmosfæren. 47% af CO2 kommer fra byggeindustrien, derfor er det vigtigt, at vi er opmærksomme på hvordan vi bygger og hvilke materialer vi bruger. Vi spare atmosfæren for to tons CO2, når vi erstatter en m3 beton eller stål med med en m3 træ i vores byggerier.

3. Træ er det eneste byggemateriale der bliver skabt med solenergi. Når et træ vokser i skoven, afgiver det ilt og opsuger CO2. Når vi bruger træ til bygninger, møbler mm. oplagrer vi CO2 og fjerne den derved fra atmosfæren. En kubikmeter træ, opbevarer et ton CO2. Så et hus der opføreres af 20 m3 træ, trækker sammen mængde CO2 ud af atmosfæren, som 112.500 km bilkørelse udleder.

4. Til forskel fra mange andre materialer opfører træ sig forudsigeligt under brand, idet det danner en forkullet overflade, som beskytter den indvendige konstruktion, således at byggeelementerne kan forblive intakte og
bevare hele deres bæreevne under en brand. Det betyder at træ er langt mere sikkert og forudsigeligt end f.eks stål.

5. Træ er smukt – hver bjælke, hvert bræt, hver plade, ja – hver enkelt lille del af træet er unik. Træer er som snefnug, de er alle lavet på samme måde, men der findes ikke to ens. Siden det først træ voksede på vores jord, har der aldrig været to ens. Træ bidrager med en naturlighed, varme og skønhed som intet andet byggemateriale.

6. Træ giver et sundt og naturligt indeklima. Træ er et levende materiale der udjævner luftens fugtighed og gør derfor huset i stand til at ånde. Træ udtørrer og dræber bakterier, derfor er det en meget hygiejnisk overflade, langt mere hygiejnisk end f.eks plastmaling.

7. Træ giver den perfekte akustik, derfor er verdens bedste koncertsale og lydstudier også opført, med en invendig beklædning af træ.

8. Kombo bruger udelukkende bæredygtigt træ. Det betyder at der bliver plantet mere træ end der bliver brugt og ved at bygge huser er vi, sammen med vores kunder med med til at øge skovarealet og reducere CO2’en i atmosfæren.

9. Træ isolere ekstraordinært godt. Glas leder varme 7 gange hurtigere end massivt træ, mursten 6 gange hurtigere og beton 14 gange hurtigere. Så hvis du bekymre dig om de varmeregning, bør du vælge træ.

10. Træ er verdens stærkeste materiale i forhold til vægten. Kigger man på trækstyrke er træ 4 gange så stærkt som stål. Derudover er træ elastisk, hvilket gøre det i stand til at bevæge sig under f.eks stor og jordskælv. Derfor bruges træ i dag, både når der skal bygges højhuse og vindmøller.

Nedenfor er video med endnu flere argumenter for, hvorfor man bør bygge sit nye hus i træ.

KOMBO ApS er medlem af Dansk byggeri og er vores kunder er derfor dækket af Byg Garanti.

Byg Garanti er et økonomisk sikkerhedsnet der dækker med op til 100.000 kr., hvis der er fejl og mangler ved byggeriet. Efter arbejdet er færdigt, dækker garantien i op til tre år for synlige fejl og op til ti år for skjulte fejl og mangler.